Bijdrage Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Op basis van de conceptbegroting 2025 van de Veiligheidregio Midden en West-Brabant, behandeld in de raadsvergadering van 19 juni 2024, wordt de bijdrage meerjarig bijgesteld.

Onderhoud brandkranen

De gemeente is verantwoordelijk voor het leveren van voldoende bluswater ten behoeve van de brandbestrijding, zoals deze is vastgelegd in het Brabantse Bluswaterbeleid uit 2016. Inspanningen om o.a. het onderhoud en toegankelijkheid van de brandkranen te borgen in de uitvoering door de gemeente hebben tot op heden bij de deelnemende gemeenten niet voldoende opgeleverd. Brabant Water heeft, in samenwerking met de Veiligheidsregio, een abonnementenstructuur opgezet om het onderhoud en controles uit te voeren in combinatie met incidentele vervangingen, waarmee aan het gestelde beleid wordt voldaan. De kosten komen voor rekening van de gemeenten.

Leges evenementenvergunningen

Er heeft een aantal jaren geleden in de legeverordening een verruiming plaatsgevonden in de voor evenementen leges vrijgestelde partijen. De afslag hierop voeren we nu door om tot een realistischere opbrengstverantwoording te komen.

Opvang zwerfdieren

Voor 2024 vind er een wisseling plaats in het eigenaarschap voor dierenasiel huisvesting, waarbij de voor de gemeente gunstige bijdrage komt te vervallen. Deze wordt gelijkgetrokken met de omliggende gemeente, die ook bediend worden door dezelfde partij Arduin.

Top