Formatie communicatiemedewerker griffie

Op de griffie is sinds december 2022 0,5 fte beschikbaar voor de raadscommunicatieadviseur. Nu de basis staat en er werkenderwijs invulling is gegeven aan deze nieuwe functie blijkt de huidige formatie niet voldoende, ook gezien de gewenste uitbreiding van de werkzaamheden. Voorgesteld wordt de formatie per 1 september 2024 met 4 uur per week uit te breiden naar 22 uur per week.

Burgerzaken

De lasten en baten voor de producten reisdocumenten en rijbewijsdocumenten worden geraamd op basis van de vervangingscyclus. De afgelopen jaren zijn de lasten en baten jaarlijks bijgesteld via de P&C-cyclus omdat er lopende het jaar nieuwe aanvragen worden gedaan. Om deze reden is nu gekozen om op basis van de gemiddelde bijstelling van de afgelopen jaren ook de financiële gevolgen van de nieuwe aanvragen voor reisdocumenten, rijbewijsdocumenten en burgerlijke stand bij te ramen. Per saldo geeft dit ca. 56.000 aan extra legesopbrengsten.

Daarnaast is op basis van de jaarrekeningen van de afgelopen jaren kritisch gekeken welke budgetten er nog afgeraamd kunnen worden. Dit geeft een besparing van ca. 7.000.

Bijdrage Regio West-Brabant (excl. deeltaxi)

Op basis van de conceptbegroting 2025 van de Regio West-Brabant, behandeld in de raadsvergadering van 19 juni 2024, wordt de bijdrage meerjarig bijgesteld.

Viering 80-jarige bevrijding

Van september 2024 tot en met juni 2025 viert Halderberge het 80-jarig jubileum van het einde van de Tweede Wereldoorlog. We herdenken en vieren in 2024 (bevrijding Brabant) en 2025 (bevrijding Nederland) het einde van de Tweede Wereldoorlog en het herkrijgen van onze vrijheid, 80 jaar geleden. Een speciaal hiervoor opgerichte werkgroep van plaatselijke Oranje comités, heemkundekringen en musea is, onder voorzitterschap van de gemeente, aan de slag gegaan met het vormgeven van een lokaal programma gericht op het herdenken, beseffen, beleven en vieren van onze 80-jarige vrijheid. In samenwerking met diverse verenigingen, inwoners, scholen en Visit Halderberge is inmiddels een activiteitenprogramma opgesteld van september 2024 tot en met juni 2025. Dit activiteitenprogramma wordt steeds meer concreet en uitgebreid. Hierbij wordt erop gelet dat de activiteiten van de 80-jarige bevrijding de activiteiten in het kader van 750 jaar Oudenbosch en 750 jaar Oud Gastel niet ‘bijten’, maar juist versterken waar dat kan.

Top