1.2.6 Wat gaan we daarvoor doen in 2025?

Doel

Wat gaan we daarvoor doen

Participatie

Wanneer

Handhaven en doorpakken

Aanpassing beleid op handhaving per onderwerp, zoals parkeren grote voertuigen/bedrijfsbusjes, plaatsen containers openbare weg, huisvesting van en overlast door arbeidsmigranten.

Informeren

2024 - 2025

Beleid opstellen voor beboeten van bijplaatsingen van afval inclusief een onderzoek naar opties voor beboeten door de buitendienst.

Informeren

2024-2025

Handhaving op oneigenlijk gebruik van de vakantieparken.

Informeren

Doorlopend

We zorgen dat we als overheid meer weerbaar worden. Hier maken we een plan van aanpak voor. We onderzoeken een aantal onderwerpen en maken daar beleid voor. Voorbeelden hiervan zijn ondermijning, cybercrime en BIBOB. Ook streven we naar een veiliger publieke taak in de strijd tegen ondermijning (o.a. schade verhalen op daders).

Informeren

Doorlopend

We pakken overlastsituaties op een pragmatische manier domeinoverstijgend aan met samenwerkingspartners.

Co-creatie

Doorlopend

Zichtbaar, aanspreekbaar, bereikbaar en Duidelijk in resultaten

We zorgen ervoor dat onze BOA’s zichtbaarder en beter bereikbaar worden. Dit doen we onder andere door het publiceren van wat de BOA’s doen via de gemeentelijke communicatiemiddelen, het bekend maken van de vaste BOA in de wijk en het verbeteren van de telefonische bereikbaarheid.

Informeren

Doorlopend

Samenwerken aan veiligheid

We versterken de samenwerking met alle partners voor het verbeteren van de leefbaarheid in wijken onder andere voor de aanpak van de Wet Aanpak Woonoverlast en voor controle op snelheidsovertredingen.

Informeren

Doorlopend

We gaan een nieuw beleid opstellen voor ontsporende jongeren vanaf groep 8 met als doel om ontsporing te voorkomen en om jongeren te leren hoe zij gevaarlijke situaties op tijd kunnen herkennen.

informeren

2024 - 2025

We voeren het beleidsplan Mensenhandel uit wat is opgesteld binnen het district Markiezaten.

Informeren

Doorlopend

Top