Communicatie is een rode draad in het Collegewerkprogramma 2022-2026 Samen aan de slag! Het college wil dat de gemeente Halderberge zichtbaar en toegankelijk is, helder communiceert met inwoners en terugkoppelt wat er met meldingen gebeurt. Zo wil het college de kloof dichten tussen inwoners en overheid. De belangrijkste speerpunten voor communicatie zijn woningbouw, afval, verkeer en dienstverlening.

In 2024 hebben alle medewerkers een training Klare Taal gedaan om doelgroepgerichter te communiceren. We kijken continu welke middelen we in moeten zetten die passen bij de doelgroep. We zorgen er daarbij voor dat onze middelen mix up to date en passend is. We maken daarbij meer gebruik van filmpje, foto’s, infographics en animaties.

Inwoners weten onze digitale middelen goed te vinden. Deze worden gebruikt om informatie op te halen, een vraag te stellen of een aanvraag te doen. De website is in 2024 aanbesteed en vernieuwd. Er is gebruikersonderzoek gedaan en de informatie op de website is gecontroleerd. Waar mogelijk bieden we bezoekers aan om digitaal aanvragen te doen, maar een afspraak maken is ook mogelijk. Op onze social media kanalen blijven we gebruik maken van beeldmateriaal en filmpjes; we zorgen voor aansprekende content. In 2024 hebben we een training gevolgd voor het adverteren op Facebook en Instagram. Mede door de opgedane kennis in deze training over de werking van social media en door onze eigen cijfers hebben we social media richtlijnen opgesteld voor de organisatie. Op deze manier kunnen we onze kanalen nog beter benutten en de boodschap op de beste manier bij de inwoner krijgen.

Het digitaal burgerpanel is een belangrijk instrument voor burgerparticipatie. In 2024 is het digitaal burgerpanel drie keer ingezet om inwoners mee te laten denken over onderwerpen die spelen binnen de gemeente. De vragenlijsten gingen over bomenbeleid samen met sociale basis, duurzaamheid en de evaluatie Free Your Mind festival gecombineerd met evenementen.

Top