2.5.3 Informatisering en automatisering

In 2025 wordt gestart met de uitvoering van het nieuwe informatiebeleidsplan en de jaarlijkse werkzaamheden. We richten ons vooral op de verdere ontwikkeling van onze basis-informatievoorziening. Dit is van belang voor de kwaliteit en continuïteit van de externe dienstverlening en interne bedrijfsvoering. Een goede informatievoorziening levert de basis voor de kwaliteit en continuïteit van de externe dienstverlening en interne bedrijfsvoering.

In 2024 is met een externe projectleider het proces gestart om ons datacentrum uit te plaatsen. In 2025 zullen hier belangrijke stappen gezet moeten worden om dit doel te realiseren. Dit betekent ook een verschuiving in werkzaamheden op het termijn van informatisering en automatisering. 

De noodzakelijke categorieën vanuit de Wet Open Overheid worden verder ingericht. De Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer is uitgesteld naar januari 2025 waar de focus ligt op het uniform inrichten van de communicatiekanalen met onze inwoners en ondernemers.

Top